FC Utrecht komt twee keer terug van achterstand en wint oefenduel

Mimoun Mahi met de aanvoerdersband
Mimoun Mahi met de aanvoerdersband Foto: © Pro Shots

FC Utrecht won afgelopen weekend knap van Ajax en wilde dat goede gevoel vasthouden tijdens de interlandperiode. Dat lukte: de ploeg van Rene Hake won met 3-2 van Sparta Rotterdam.

De bezoekers kwamen in de zevende minuut al op voorsprong via Mario Engels. De spits werd naar de grond gewerkt en kreeg een strafschop, die hij zelf benutte. Twintig minuten later zorgde Mimoun Mahi tegen zijn oude club voor de gelijkmaker. Hij kreeg alle ruimte om uit te halen en liet doelman Benjamin van Leer kansloos.

In de tweede helft was het weer Sparta dat vroeg scoorde. Deze keer was verdediger Dirk Abels trefzeker na vijf minuten. Twee minuten later stelde Adrian Dalmau orde op zaken en uiteindelijk zorgde verdediger Benaissa Benamar in de 83e minuut voor de winnende treffer.