Zuidam over Van Seumeren: "Toen wilde hij me al op die positie zetten"

Jordy Zuidam
Jordy Zuidam Foto: © Pro Shots

Via Frans van Seumeren belandde Jordy Zuidam bij FC Utrecht. Hij is de geldschieter van de Domstedelingen dan ook ongelooflijk dankbaar voor de carrière die hij nu heeft.

"Hij had net FC Utrecht gekocht en wilde het een en ander veranderen bij de club. Frans drukte me op het hart dat ik mijn droom na moest jagen en wilde mij in zijn organisatie hebben. Ik heb beleid gemaakt voor de jeugdopleiding en ben daarna naar de scouting gegaan. Frans vroeg me in 2014 om een beleidsplan te maken voor de komende zeven jaar van FC Utrecht. Frans wilde stabiliteit creëren en vroeg me naar mijn visie om een stabiele top-zeven club te worden. Nadat ik het hem presenteerde, werd mij gevraagd om het ook te presenteren aan de rvc en directie", vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur.

Inmiddels is hij technisch directeur. "Toen ik voor het eerst aan de keukentafel bij Frans zat, wilde hij mij al ooit op die positie zetten, maar hij wilde wel dat ik me eerst zou bewijzen. Frans heeft me min of meer voor de leeuwen gegooid en daar ben ik hem ongelooflijk dankbaar voor. Hij heeft mij altijd door dik en dun gesteund en stond pal achter het plan dat we samen uit hebben gerold."

Dat heeft goed uitgepakt. "We spelen nu structureel voor een plek bij de eerste zes, maar zijn ambitieus en willen dus steeds een beetje meer. De ambitie om een volgende stap te zetten leeft ontzettend. Dat zal met vallen en opstaan gaan, want hoe hoger je komt, hoe uitdagender het wordt. Andere clubs gaan zich dan ook weer anders instellen op je. Dat is dus wat ik bedoel met dat het een onderdeel van je leven is: het stopt niet."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand