Zorgen bij FC Utrecht: "Play-Offs winnen wordt lastig op deze manier"

Sam Lammers bij FC Utrecht
Sam Lammers bij FC Utrecht Foto: © BSR Agency

De FC Utrecht-supporters blikken elke week terug op het duel van FC Utrecht. De thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-0) waren zij niet van onder de indruk. schrijven zij in hun column voor De Utrechtse Internet Courant.

Frans stelt dat het voetbal niet van een bijster hoog niveau was. “Inmiddels is de maand mei aangebroken. Dat is de periode waarin de prijzen verdeeld gaan worden. Het is dus cruciaal om nu in bloedvorm te raken, maar de laatste tijd wordt er alleen maar minder goed gevoetbald. Een gebrek aan creativiteit breekt de ploeg op en dit team is te afhankelijk van individuele spelers. Tegen Vitesse is er amper een normale aanval gecreëerd. Zodra Sam Lammers zijn topniveau een keertje niet haalt, kan niemand anders binnen het team de kar trekken.”

Ook zijn broer Pep vond het een matige wedstrijd. Bij hem zit de irritatie vooral in het gebrek aan basistechniek. Hij maakt zich dan ook zorgen. “FC Utrecht speelde wederom ongelofelijk slordig en gemakzuchtig. De laatste weken zijn de positieve resultaten vooral gebaseerd op goed geluk. Tegen Go Ahead Eagles werd de winnende goal pas in de allerlaatste minuut gemaakt en in Waalwijk pakten we een punt door een soloactie van Lammers. Ook tegen Vitesse zat er een engeltje op de schouder. De Arnhemmers hadden betere kansen om te scoren dan FC Utrecht.”

Het is verslechtering in het spel wat vooral zorgen baart bij Pep. “Het is een pijnlijke en zorgelijke conclusie dat er een dalende lijn te zien is in het voetbal. De tijd van de onoverwinnelijke uitstraling lijkt langzaam te zijn verdwenen en deze timing is uiterst ongelukkig. Met de play-offs in zicht moet er juist nu een positieve ontwikkeling in het spel zijn te zien. Op deze manier wordt het lastig om de play-offs te winnen”, aldus de FC Utrecht-fans.

Lees meer:
0 reacties