"Zondagmiddag waren weer flarden van het oude FC Utrecht te zien"

Sam Lammers bij FC Utrecht
Sam Lammers bij FC Utrecht Foto: © BSR Agency

Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, schrijven elke week een column voor DUIC. Zij zagen Utrecht tegen RKC de mogelijkheid op de vijfde plek verspelen.

"Zondagmiddag is uitgelopen op een teleurstelling", zo begint Pep stellig. "FC Utrecht was amper bij machte om goed voetbal op de mat te leggen. Het baltempo lag verschrikkelijk laag en er werd mondjesmaat een vlotlopende aanval bij elkaar gevoetbald. Het is pijnlijk om te concluderen, maar zondagmiddag waren er weer flarden van het oude FC Utrecht te zien. Geen loopacties, amper een zuivere inspeelpass en een algeheel gebrek aan creativiteit. Het was soms het aanzien niet waard."

Ook Frans kan het tegenvallende spel niet plaatsen. "Het is echt heel erg belangrijk om als zesde te eindigen in de competitie. In dat geval spelen we de eerste play-off wedstrijd in de eigen Galgenwaard. Met die kennis in gedachte moet het team elke grasspriet op willen vreten, maar die inzet ontbrak volledig. Het is een gemiste kans en een zware domper."

Een vijfde plek lijkt daarom niet meer reëel. "Ajax is de huidige nummer vijf. Zij spelen nog tegen Almere City, Vitesse en FC Volendam. Tegen die degradatiekandidaten gaan zelfs de Amsterdammers geen punten meer verspelen. Wij mogen ons opmaken voor een verlenging van het seizoen. In de komende drie wedstrijden moet FC Utrecht de zesde plek veilig te stellen, want dan gaan we de belangrijkste wedstrijd van het jaar in ons eigen stadion spelen."

Lees meer:
0 reacties