"Zijn subtoppers waar je sneller rijk kan worden dan bij FC Utrecht"

Frans van Seumeren op de tribune met Jordy Zuidam
Frans van Seumeren op de tribune met Jordy Zuidam Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht sprak vorig seizoen uit de top drie te willen aanvallen, maar grootaandeelhouder Frans van Seumeren gaf deze voetbaljaargang aan voor de top zes te willen gaan. FC Utrecht staat nu echter op een zevende plek in de Eredivisie.

FC Utrecht heeft met 22,1 miljoen euro ook de zevende begroting van Nederland en moet Vitesse (25 miljoen euro) en FC Twente (23 miljoen euro) voor zich dulden. FC Groningen (20 miljoen euro) en SC Heerenveen (16 miljoen euro) hebben wel minder te spelen. Als het gaat om salarissen is FC Utrecht echter de nummer vijf van Nederland.

"Maar dat komt mede door het grote personeelsbestand", nuanceert clubwatcher Stef de Bont in Voetbal International. "Er zijn subtoppers waar je sneller rijk kan worden. In de Domstad, maar ook in bijvoorbeeld Groningen en Heerenveen, wordt steen en been geklaagd over de goedgevulde portemonnee van FC Twente. Ook deze zomer zouden er twee spelers zijn geweest die zowel naar Utrecht als naar Enschede konden, maar financieel wijzer werden in De Grolsch Veste."

"Nee, in Utrecht bijten ze niet op een houtje, maar het is ook niet zo dat de bomen tot de hemel reiken", vervolgt De Bont. "Van Seumeren heeft een paar jaar terug gezegd niet meer als Utrechtse pinpas te willen dienen. Waar SC Heerenveen en FC Groningen soms nog een gok nemen door meer dan een miljoen euro te betalen voor een nieuwe speler, shopt technisch directeur Jordy Zuidam voornamelijk in het schap met transfervrije spelers. Wel kunnen zij vervolgens een meer dan fatsoenlijke boterham verdienen."

De Bont geeft aan dat 'munten punten zijn'. "FC Utrecht is hongerig en wil graag meer, maar is voorlopig veroordeeld tot de subtop met Vitesse en FC Twente. Op de korte termijn blijft zij een subtopper, die in dezelfde vijver vist als FC Twente en Vitesse, mits de Russische creditcard in Arnhem dienst blijft doen. De torenhoge ambities en de verwachtingen van de club passen nog niet bij het budget waarmee gewerkt wordt. Pas als FC Utrecht bereid is om miljoenen extra in de club te steken, loopt het weg bij de concurrentie."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand