Zien we Bas Dost nog terug? "Niet niks wat hem is overkomen"

Bas Dost
Bas Dost Foto: © Pro Shots

Het is nog onduidelijk of we Bas Dost terugzien op de Nederlandse velden. Tijdens het duel van NEC tegen AZ werd hij onwel en is er in het ziekenhuis een ICD-kastje geplaatst.

Met zo'n kastje zou je je carrière kunnen voortzetten, maar voor Dost ligt de situatie net anders: hij lijkt immers bezig aan zijn laatste seizoen als prof. "Bas zit aan de knoppen. Het gaat om zijn gezondheid, om zijn toekomst. Op dit soort vragen kan alleen hij antwoord geven", aldus technisch directeur Carlos Aalbers in De Telegraaf. "Nadat Bas uit het ziekenhuis is ontslagen, heeft hij het dagelijks leven thuis met zijn gezin weer opgebouwd en vooral ook veel rust genomen. Het is niet niks wat hem is overkomen. Dat heeft een fysieke weerslag, maar ook een mentale. Je moet het toch een plaatsje weten te geven en het vertrouwen hervinden in je eigen lichaam."

Een terugkeer op het veld is dan ook nog niet een onderwerp van gesprek geweest. "We hebben hem de afgelopen weken de rust gegund. Deze week heeft hij een controle-afspraak bij de arts in Amsterdam en weten we misschien iets meer. We merken wel dat hij het voetbal volgt, want rondom de wedstrijden krijgen we appjes van Bas."

Dost begon bij NEC steeds meer zijn draai te vinden voor het incident en wordt dan ook gemist bij de club. "We missen hem zeker, niet alleen als voetballer, maar ook als mens. Hij is een sterke persoonlijkheid. Met zijn instelling en professionaliteit is Bas een belangrijke jongen in de groep."

Lees meer:
0 reacties