Zidane Iqbal maakt indruk: "Hij straalt één en al voetbal uit"

Afgelopen zomer was er sprake van een primeur voor FC Utrecht met de komst van de Iraakse international Zidane Iqbal in het rood-wit. In de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle kreeg Iqbal speelminuten in de tweede helft en zijn aanwezigheid en terugkeer na vele blessures is niet onopgemerkt gebleven.

"In die 35 minuten, heeft hij meer laten zien dan zes andere spelers die daar liepen", benadrukt Paul Pessel bij RTV Utrecht, die onder de indruk is van de veelbelovende Zidane Iqbal. "Die jongen straalt één en al voetbal uit. Hij wordt aangespeeld, dan weet hij al dat hij ergens heen moet. Dat vond ik prachtig om te zien."

Komende zondag speelt FC Utrecht uit tegen Sparta. "Denk dat hij niet al klaar is om tegen Sparta te spelen, maar hij zit er wel aan te komen", vervolgt Pessel. "Misschien thuis tegen AZ, dan is hij weer veertien dagen verder. Hopelijk gaan we dan eindelijk de echte Zidane zien."

De middenvelder is afgelopen zomer overgenomen van Manchester United en is voor vier jaar aan de Utrechters verbonden. "We hebben natuurlijk allemaal gekscherend gedaan of dat die jongen hier alleen maar heen is gekomen om vakantie te houden, maar ik weet wel anders. Die jongen heeft er alles aan gedaan om fit te worden. Hij is goed op weg, maar aan zijn basisconditie zal hij nog even goed moeten werken", aldus Pessel.

Lees meer:
0 reacties