"Zelfs als je Lidberg in de rust het veld opstuurt scoort hij niet"

Isaac Lidberg in de Galgenwaard
Isaac Lidberg in de Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Wesley Sneijder vindt het pijnlijk om naar FC Utrecht te kijken. Vooral spits Isac Lidberg moet het ontgelden, volgens Sneijder komt hij zwaar tekort.

" Die spits... zelfs als je hem in de rust het veld opstuurt maakt hij geen goal. De supporters hoeven ook niet te gaan staan als hij aan de bal komt, want die bal gaat er niet in. Dan ga je toch iets veranderen?", vraagt de recordinternational van Oranje zich af. De Domstedelingen staan momenteel zestiende en speelden thuis gelijk tegen Excelsior. "Utrecht liep bijna de polonaise toen ze nog 2-2 maakten na een 0-2 achterstand...".

Hij vindt dat maar vreemd. "Dan ben je zo'n mooie club, met bepaalde ambities, twee jaar geleden is er nog uitgesproken dat je de top drie wil aanvechten, en dan sta je nu zestiende, en ben je een soort van blij als je thuis 2-2 speelt tegen Excelsior... Wat is er dan aan de hand?"

Utrecht nam al afscheid van hoofdcoach Michael Silberbauer, Jans is de nieuwe trainer. "Ik zag zelfs Ron Jans over het veld lopen met een big smile. Misschien is dat omdat hij jongens een beetje vertrouwen wil geven, maar... Er zal echt wat moeten veranderen, want dit gaat niet werken zo."

Sneijder heeft het er moeilijk mee. Ik kan me er best wel over opwinden. Utrecht is mijn stad, zeker. Ik heb ook een zwak voor bepaalde mensen die daar zitten. Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurt. Het gaat niet alleen veranderen met twee, drie nieuwe spelers."

Lees meer:
0 reacties