Zakaria Labyad neemt afscheid: "Dat viel mij eigenlijk wel zwaar"

Zakaria Labyad heeft FC Utrecht ingeruild voor het Chinese Yunnan Yuyun FC. In gesprek met FC Utrecht TV neemt Labyad afscheid van de club uit de Domstad.

"Het voelt super raar", begint de in Utrecht geboren en getogen middenvelder. "Ik ben nu al een tijdje weer in Nederland en dan ga je ineens naar de andere kant van de wereld, wat 15 uur vliegen is. Het is een nieuwe stap voor mij, maar ook voor mijn familie en gezin. Het wordt wel een spannend avontuur."

"Mijn vrouw is helemaal gek op Azië", gaat hij verder over de keuze voor China. "Niet specifiek China, maar wel de cultuur. Zij wilde heel graag nog een keer naar het buitenland, en ikzelf ook. Ik ben nu 30, en deze kans kwam op mijn pad. Het is zeker iets anders dan Engeland of Portugal, maar ik heb het er met mijn vrouw over gehad. Toen ik daar zat was ik ook niet één of twee keer per maand in Nederland, dat was ook één keer in de zes maanden. Maar gevoelsmatig is dit wel heel anders, je kan niet zomaar even terugvliegen."

"Het is een club in het zuidwesten van China, heel dichtbij Laos, Thailand en Vietnam. Het is daar altijd aangenaam weer en daarnaast is de eigenaar bezig om dit de grootste club van China te maken, vandaar dat dit project mij aanspreekt. Het was wel emotioneel om afscheid te nemen van iedereen bij Utrecht. Ik heb met iedereen een goede band, dus dat viel mij wel zwaar wat ik niet had verwacht. Sommige mensen waren wel emotioneel, maar ze gunnen mij de stap heel erg en daar ben ik blij om. Mijn hart zal hier altijd blijven", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties