Yannick Leliendal werd uit selectie gezet: "Werd een nachtmerrie"

Yannick Leliendal
Yannick Leliendal Foto: © Pro Shots

Yannick Leliendal werd begin dit jaar uit de selectie van FC Utrecht gezet. Trainer Ron Jans was ontevreden over het gedrag van de verdediger, zo gaf hij destijds aan.

In gesprek met Voetbal International gaat Jans nu wat dieper in op die situatie. "Yannick Leliendal, zo zonde hoe het met hem is gelopen. Ik probeerde een paar maanden elke dag bij hem binnen te komen, maar die deur bleef dicht. Er speelden ook wat dingen die hij niet had verteld richting club", onthult de coach. "Een sprookje werd een nachtmerrie."

"Uiteindelijk heb ik gezegd: “Ik zet je uit de selectie, ik wil niet meer met je werken.” Had ik nog nooit in mijn carrière gedaan. Ik gebruikte hem niet bewust, want ik was het gewoon beu", zegt Jans. "Maar het werd wel een voorbeeld naar de groep toe: als je slecht traint, chagrijnig of vervelend bent, of met elkaar gaat zitten mauwen, dan houdt het op", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties