Yah eerlijk over tekortkomingen: "Moet ik nog heel veel voor doen"

Gibson Yah maakte recentelijk in een oefenwedstrijd voor FC Utrecht zijn debuut in de hoofdmacht. De middenvelder die zijn minuten in Jong FC Utrecht maakt hoopt door te breken in het eerste elftal.

"Dat was voor mij een heel mooi moment. Ik ben blij dat ik dat nu heb mogen doen. Ik heb helaas geen doelpunt of assist mee kunnen pakken, maar dat komt later wel", zegt Yah in gesprek met de clubkanalen van FC Utrecht.

Het eerste lijkt dichtbij voor Yah die zijn contract onlangs met één seizoen verlengde. "Ik train af en toe mee met het eerste. De laatste tijd wat minder, maar als het kan train ik mee. Ik ben groot, fysiek sterk en het voetballen kan ik ook. Ik heb niet het gevoel dat het bij het eerste moeilijk is voor mij. Ik wil dit seizoen fit afmaken en zoveel mogelijk spelen. Dan zie ik wel of ik het volgende seizoen bij Jong of bij het eerste begin."

De 8-positie heeft nu zijn focus. "Ik probeer nu een box-to-box player te worden. Daar moet ik nog heel veel voor doen. Maar de laatste paar weken sta ik op 8, vroeger stond ik op 6. Dat vind ik ook een hele mooie positie, maar daar moet ik nog wel heel veel voor doen."

Lees meer:
0 reacties