Woede bij FC Utrecht: "Worden even weggezet als grote criminelen"

Supporters van FC Utrecht
Supporters van FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht moest het vrijdagavond tegen FC Volendam doen zonder uitsupporters. De bussen waren al onderweg, maar werden op voorspraak van de lokale driehoek weggestuurd.

FC Utrecht en de supporters zijn woest over de gang van zaken. De telefoon van Christian van der Mark, van FC Utrecht-supportersvereniging True Support staat roodgloeiend sinds het incident. "Ook van supporters van andere clubs, die hier niets van begrijpen. Dit besluit is onbegrijpelijk en we laten het er dan ook niet bij zitten. Wij willen alles weten over wat hieraan ten grondslag ligt en dienen een (WOO red.) verzoek in bij de gemeente Edam-Volendam", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Van der Mark noemt het 'uniek', "in de negatieve zin van het woord. Het besluit zou genomen zijn op basis van een tip, dat supporters uit het uitvak zouden willen breken. Maar als dat echt de reden is, dan is dit besluit amateurisme ten top. Op basis van een anonieme tip. Onacceptabel wat hier gebeurt", oordeelt hij.

Vorig seizoen vonden er ongeregeldheden plaats in Amsterdam. Die hadden volgens Van der Mark nooit plaats mogen vinden, maar dat kan volgens hem geen reden zijn voor het weren van de supporters van FC Utrecht. "We hebben daar jaren gehad dat we met 3000 man kwamen en het een groot feest was. Volendam-supporters betuigen nu ook steun en maakten in de rust zelfs een spandoek voor ons. Dit besluit kan en mag gewoon niet. Wat wordt ons hier geflikt? Alle supporters worden even neergezet als grote criminelen. De aanleiding is totaal onduidelijk."

Lees meer:
0 reacties