Willem Janssen duidelijk: "Die focus en mindset moeten er zijn"

Willem Janssen
Willem Janssen Foto: © Pro Shots

FC Utrecht begint zondag aan de laatste wedstrijden van het seizoen. De laatste finales voor de Domstedelingen. "De spelers moeten de laatste vier competitieduels benaderen als finalewedstrijden", zo is de boodschap van Willem Janssen.

"Dit is de fase waarin je de prijzen kunt pakken. Die focus en mindset moeten er zijn, zonder dat het een beklemmend gevoel geeft", zegt de voormalig aanvoerder van FC Utrecht in gesprek met het Algemeen Dagblad. De huidig assistent van Ron Jans deelt zijn ervaringen graag met de huidige selectie: "Het blijft leuk om anekdotes te vertellen over fantastische wedstrijden die ik meemaakte."

Daarbij denkt Janssen terug aan zondag 28 mei 2017. FC Utrecht rekende toen af met AZ, na een eerdere 3-0 nederlaag. "Dat is honderd procent zeker de mooiste wedstrijd die ik ooit in de play-offs heb gespeeld", zegt de oud-voetballer, die sowieso wel genoot van het toetje van de competitie. "Vaak lekker weer, de tribunes zitten vol, de supporters staan op scherp en houden mooie sfeeracties. Het zijn mooie en bijzondere weken, waar je als speler van moet genieten."

Het doel is duidelijk: vijfde worden. "We mogen zelf geen fouten maken en hopen dat Ajax en NEC het laten liggen. We zijn bezig met een goede serie. De scherpte en het vertrouwen is er, net als het besef dat het nu moet gebeuren. Elke voetballer wil prijzen winnen, voor FC Utrecht is het behalen van Europees voetbal een prijs. Iedereen wil dit seizoen op een geweldige manier afsluiten", aldus Janssen.

Lees meer:
0 reacties