Sigurgeirsson alsnog gestraft na overtreding op talent FC Utrecht

Willem II-verdediger Sigurgeirsson is een zware straf opgelegd na zijn smerige overtreding afgelopen vrijdagavond in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De speler mist sowieso de drie aankomende duels, de straf bevat daarnaast één voorwaardelijke wedstrijd schorsing. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Vlak voor rust vond de overtreding plaats. De bal werd weggewerkt vanuit een corner waarbij Jong FC Utrecht-speler Tobias Augustinus-Jensen op de grond belandde. Op tv-beelden is duidelijk te zien hoe Sigurgeirsson vervolgens een stampende beweging maakte richting zijn Deense tegenstander, die daarbij op zijn rug werd geraakt.

Scheidsrechter Yannick van der Laan en zijn assistenten misten het moment maar werden er in de rust duidelijk op geattendeerd door de gehavende Augustinus-Jensen. Hij deed zijn shirt omhoog en liet zien wat de Willem II-verdediger had aangericht.

Op basis van de tv-beelden volgde een vooronderzoek van de aanklager betaald voetbal. Dat kreeg Willem II maandagmiddag te horen, dinsdagavond kwam er al een schikkingsvoorstel binnen. Dat is door de club nu ook geaccepteerd, in Tilburg heeft men ook ingezien dat in beroep gaan zinloos is.

Lees meer:
0 reacties