Waterreus kritisch: "Barkas simuleerde zo ongeveer een hernia"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Afgelopen weekend werd er opnieuw een duel in Nederland stilgelegd. Het treffen tussen NAC Breda en FC Groningen werd tijdelijk gestaakt nadat Kevin van Veen werd bekogeld met bekers bier, nadat hij provocerend voor de NAC-fans stond te juichen. Ronald Waterreus denkt dat de maatregel van de KNVB om duels stil te leggen als er een bekertje op het veld wordt gegooid niet werkt.

"Ik was aanvankelijk voorstander van die regel. Maar inmiddels kan ik niet anders dan concluderen dat dit een misvatting is geweest", schrijft Waterreus in zijn column in De Limburger. "De regel werkt niet. Domweg omdat je een kleine groep eikels een instrument in handen hebt gegeven om wedstrijden op een oneigenlijke manier te beïnvloeden. Herinnert u zich de F-Side nog, die met het smijten van fakkels voorkwam dat Feyenoord een historische 0-10 overwinning zou boeken in Amsterdam?"

"Afijn. Die groep eikels telt ook steeds vaker voetballers", vervolgt de oud-doelman. "Nadat FC Utrecht-keeper Vasilis Barkas in Almelo laatst zo ongeveer een hernia simuleerde nadat een Heracles-fan een plastic bierbekertje tegen zijn rug had geworpen, zorgde FC Groningen-spits Van Veen er vrijdag impliciet voor dat het KKD-duel in Breda werd stilgelegd. Wanneer je duizenden jonge testosteron-bommen op de tribune zo uitdaagt, kun je er immers op wachten dat er altijd 3, 5 of 10 tussen zitten die zich niet kunnen beheersen. Dan ben je gewoon een provocateur."

Waterreus vindt dat spelers ook naar zichzelf moeten kijken. "Ik hoorde Van Veen later zeggen dat zijn gedrag voortkwam uit opmerkingen van NAC-fans, die zijn ongeboren dochter de k-ziekte zouden hebben toegewenst. En mocht dit zo zijn: straffen die lui, nooit meer een stadion binnen laten. Maar dan nóg rechtvaardigt dat niet zijn idiote gedrag op het veld, waardoor 18.000 goedwillende fans het risico liepen voortijdig naar huis te moeten. Integendeel."

"Prima dat supporters zes maanden stadionverbod krijgen wanneer ze een plastic bekertje gooien. Alleen kan het dan niet zo zijn dat voetballers ermee wegkomen wanneer ze diezelfde toeschouwers zo tergen, dat die hun emoties niet meer kunnen bedwingen. Die vorm van sabotage is namelijk vele malen kwalijker. Van Veen, Barkas en welke opruier ook nog gaat volgen; verban ook hen voor een half jaar uit de stadions", aldus Waterreus.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand