Harald Wapenaar over zijn gedrevenheid: "Dat heb ik ook gedaan"

Harald Wapenaar is de keeperstrainer van FC Utrecht. In een video-item op het clubkanaal gaat hij in op hoe zijn werk probeert in te vullen.

"Je moet kijken naar de verschillende type keepers die je hebt. De een is wat gedrevener, de ander wat flegmatieker. Het is denk ik zaak om ze een bepaalde kant op te sturen, maar sowieso een training voor te bereiden waar alles in zit. Goed voorbereid en wel, dan denk ik dat die gasten daar ook content over zijn", zo vertelt hij over zijn werkwijze.

Jordy Zuidam is tevreden met de invulling het vak keeperstrainer door Wapenaar. "Hij eist hele speciale keepershandelingen, die hij ook trainbaar maakt. Dat doet hij op een hele dynamische manier en dat is wel heel leuk om te zien. We zijn hartstikke tevreden over de keepers en zijn rol daarin."

In zijn carrière was Wapenaar al heel gedreven. "De natuurtalenten zijn soms wel eens minder gedreven dan andere. Ik wil niet zeggen dat ik een absoluut natuurtalent was, waardoor ik misschien harder moest werken, maar dat ook gedaan heb. Ik wilde mijn droom verwezenlijken." Zuidam beaamt dat. "Hij deed er alles aan om een doelpunt te voorkomen, geweldig om mee te hebben samengespeeld."

Lees meer:
0 reacties