Wapenaar over periode in Italië: "Gebruik ik nog in mijn trainingen"

Harald Wapenaar heeft in gesprek met FC Utrecht TV teruggeblikt op zijn periode in Italië. Hij heeft nu nog baat bij de dingen die hij daar geleerd heeft.

De oud-keeper stond in het seizoen 1998/99 onder contract bij Udinese. Hij heeft daar echter maar twee wedstrijden onder de lat gestaan. In het begin had hij ook wel strubbelingen daar. “Mijn jaar in Italië was in het begin heel lastig en er waren hele andere dingen die ik niet gewend was. Het was wel super aanvallend. Het mooie is dat ik dat nu nog in mijn eigen trainingen meeneem. Zijn naam was Zampa en in het begin boterde dat voor geen meter.”

Toch heeft hij veel geleerd in dat ene jaartje bij Udinese. “In één-op-één-situaties was ik misschien wel wat te afwachtend. Door hem ben ik ballen gaan aanvallen met mijn handen vooruit. Soms zelfs op de buik vooruit glijdend. Zeker als je dan explosief bent, was dat een stijl die heel goed bij mij past. Dat heeft hij enorm getriggerd.”

Bij zijn terugkeer in Nederland heeft hij daar naar eigen zeggen profijt van gehad. “Toen ik terugkwam in Nederland merkte ik dat ik een van de weinige keepers was die dat op die manier deed en op die manier spitsen verraste. Aan de andere kant merkte je ook wel weer dat ze je gingen herkennen en dat je daarin wat langer moest blijven staan”, aldus de huidige keeperstrainer van FC Utrecht."

Lees meer:
0 reacties