Wapenaar blikt terug: "Daar was ik dan echt schijtziek van"

Keeperstrainer en oud-keeper Harald Wapenaar is in gesprek met FC Utrecht TV. Hij vertelt hierbij ook wanneer hij echt ziek was van een wedstrijd.

De goalie geeft aan dat vorm iets is wat je niet zelf onder controle hebt. “Omdat het een dun koordje is, verlang je van jezelf dat je super traint. Dan kan je aan het eind van de rit in ieder geval nooit zeggen dat ik niet goed getraind heb afgelopen week. Goed en slecht spelen heb je namelijk niet in eigen hand.”

Ook geeft hij aan dat hij er rekening mee hield dat hij weer eens een mindere wedstrijd zou spelen. “Omdat het een dun koordje is, verlang je van jezelf dat je super traint. Dan kan je aan het eind van de rit in ieder geval nooit zeggen dat ik niet goed getraind heb afgelopen week. Goed en slecht spelen heb je namelijk niet in eigen hand.”

Als Wapenaar met een nederlaag van het veld stapte, kon hij dat maar moeilijk een plekje geven. “Daar was ik dan echt schijtziek van. Een goed voorbeeld is een wedstrijd bij SC Heerenveen. Ik speelde zelf een hele goede wedstrijd met veel reddingen, ik kreeg veel te doen. Eigenlijk zat ik geweldig in de wedstrijd. Toen was er een één-op-één situatie die ik niet goed had ingeschat en die speler passeerde mij. Ik stopte zelfs een penalty maar we verloren met 1-0. Daar was ik zo verschrikkelijk ziek van. Vooral omdat je weet dat je goed in de wedstrijd zit en je verliest door één onachtzaamheid met 1-0”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties