"Wanneer heeft Ron Jans eindelijk zijn ideale elf gevonden?"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft sinds zijn komst een 'ander FC Utrecht' gesmeden. De trainer pakt punten met vechtvoetbal in plaats van mooi voetbal. Daardoor is FC Utrecht wel al vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

"Feit is ook dat FC Utrecht zich sinds zijn komst meer en meer manifesteert als knokploeg, waarvan de opofferingsgezindheid afspat. Hartverwarmend: in de zes minuten dat ouwe krijger Mark van der Maarel meedeed in Spangen, raasde hij over de grasplaggen om de naar voren geholde Bart Vriends en keeper Nick Olij te dwarsbomen. Grote vraag, niettemin: wanneer heeft Jans -voorstander van een ‘vaste formatie’- eindelijk zijn ideale elf gevonden?", vraagt Dennis van Bergen zich af in het Algemeen Dagblad.

Eerder al noemde Jans sommige van zijn spelers 'te goed om niet te spelen'. "Feilloos onderstreept het dat te veel keuzes hebben eerder een last dan een lust is. Eenvoudigweg omdat de verleiding groot is snel weer te wisselen. Je doet die net aangesneden brie tenslotte wat sneller terug in zijn papieren wikkel, als in de koelkast nog een stukje camembert ligt te wachten. Gevolg: een vaste formatie -kenmerk bij succesvolle clubs als Feyenoord, PSV en Sparta- komt er zo nooit", besluit Van Bergen,

Lees meer:
0 reacties