Voormalig toptalent op de bank bij Jong FC Utrecht: "Andere situatie"

In de zomer van 2022 kwam Lynden Edhart (18) over van ADO Den Haag. De jonge linksbuiten moet het vooralsnog vooral doen met invalbeurten bij Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

ADO wilde graag verlengen met Edhart, maar hij besloot toch te vertrekken. "ADO was mijn club en ik had misschien al in het eerste kunnen spelen, maar voor mijn ontwikkeling vond ik dit de beste stap", begint hij tegenover Omroep West. "Ik woon nog steeds in Den Haag. ADO is mijn club en ik woonde altijd vijf minuten van het stadion af. Ik ben ook heel blij dat ze het zo goed doen."

In Utrecht kreeg Edhart te maken met de huidige trainer van ADO, Darije Kalezic. "Ik vind het heel leuk dat hij daar trainer is. We hadden meteen een klik en hij heeft me ontzettend geholpen. Ik heb onder hem dertig wedstrijden gespeeld", vervolgt de aanvaller.

Inmiddels is zijn situatie anders bij Jong FC Utrecht. "De situatie is anders dan vorig jaar. Ik heb gesprekken gehad met de trainer over wat ik moet verbeteren. Daar ga ik alles aan doen. Ik vind het natuurlijk jammer dat ik minder speel dan vorig jaar. Ik weet dat ik conditioneel en fysiek veel sterker moet worden, zodat ik ook meer kan lopen op het veld", besluit Edhart.

Lees meer:
0 reacties