Voormalig talent FC Utrecht maakt terugkeer bij zijn oude club

Sportcomplex Zoudenbalch
Sportcomplex Zoudenbalch Foto: © Pro Shots

Oud FC Utrecht speler Rick Mulder is weer teruggekeerd op de Nederlandse velden. Hij laat aan het Algemeen Dagblad weten dat hij terugkeert bij zijn eerste club VV Dongen.

Mulder geeft aan dat hij erg blij is om terug te keren bij de club waar het allemaal voor hem begon: “In tussentijd heb ik heel veel ervaring mogen opdoen op allerlei niveau's. Van de Keuken Kampioen Divisie tot aan allerlei niveau's in België.” Mulder kwam in 2014 bij weggeplukt bij Dongen door RKC Waalwijk. Daar maakte hij een goede indruk.

In het betaalde voetbal debuteerde hij dan ook bij RKC Waalwijk. Dit moet FC Utrecht ook gezien hebben want zij boden hem een meerjarig contract aan. Na een reeks wedstrijden in de beloften raakte Mulder geblesseerd. Uiteindelijk kwam hij via het Belgische Royal Cappellen, TEC, Esperanza Pelt en Kozakken Boys terecht bij derdedivisionit SteDoCO terecht waar hij een vaste waarde vormde.

De Technische Commissie van VV Dongen geeft aan dat Mulder bij hun club altijd al als een groot talent werd gezien: “Hij heeft te kennen gegeven zich voor op zijn maatschappelijke carrière te richten. Wij zijn heel blij dat hij daarom de stap terug naar het oude nest maakt.” Ook Mulder geeft aan dat hij zich meer wil richten op een maatschappelijke loopbaan: “Daar past een terugkeer bij Dongen goed bij: “Samen met Fatih Kamaci en Robert Mutzers vertrok ik toen naar een profclub, dus het is heel mooi dat ik nu weer met hen mag gaan samenspelen. Uiteraard hoop ik dat de club promoveert naar de derde divisie, want daar hoort het thuis.”

Lees meer:
0 reacties