Voormalig FC Utrecht-speler wijst: "Moeilijk om eruit te komen"

Een bal met het logo van FC Utrecht
Een bal met het logo van FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Voormalig FC Utrecht-speler Gerrit Plomp ging deze zomer aan de slag als coach van EDO, de club die uitkomt in de tweede klasse in de regio Utrecht. Hij heeft het daar goed naar zijn zin.

"Ik heb een gemotiveerde groep jongens die er voor wil gaan. Dus dat is heel prettig om mee te werken", vertelt Plomp aan het Algemeen Dagblad. Vroeger speelde hij al bij EDO, waar hij op vijftienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal. "Dan sta je daar als jochie tussen mannen van 25 en 30 jaar oud. Ik moest me in het begin wel aanpassen."

"Vooral fysiek had ik het moeilijk, maar dat heeft ervoor gezorgd dat ik me voetballend heb ontwikkeld om op die manier duels te vermijden", blikt hij terug. Een jaar later wordt Plomp gescout door FC Utrecht, waar hij in totaal zes seizoenen zal spelen.

Is de club uit de Domstad een logische vervolgstap in zijn loopbaan als coach? "Eerst moet ik maar eens mijn papieren zien te behalen om als coach in het betaald voetbal te mogen werken", blijft hij nuchter. De situatie bij FC Utrecht gaat Plomp aan het hart. "Je ziet het nu ook bij Ajax. Af en toe zit je in de hoek waar de klappen vallen en dan is het moeilijk om eruit te komen."

Lees meer:
0 reacties