Caluwé heeft nieuwe functie: "Hij is een echte Willem II'er"

Tom Caluwé
Tom Caluwé Foto: © Pro Shots

Tom Caluwé, voormalig speler van onder meer FC Utrecht en Willem II, keert terug naar de club in Tilburg als technisch directeur. Hij heeft een contract getekend voor twee jaar met een optie voor nog één jaar.

"Het voelt hartstikke goed om terug te zijn op het oude nest. De club en de stad voelen vertrouwd aan en er ligt een hele mooie uitdaging. Willem II is weer terug op het niveau waar het thuishoort en ik kijk er naar uit om met de club toe te werken naar een goede en stabiele toekomst in de Eredivisie", zo laat Caluwé weten op de clubwebsite

"Na mijn aanstelling als algemeen directeur zijn we samen met de Raad van Commissarissen en Martin van Geel gaan zoeken naar een technisch directeur met een sterke voetbalachtergrond. Met Tom hebben we een technisch directeur die zijn sporen heeft verdiend als voetballer én als technisch directeur. Op jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring opgedaan en successen behaald in België. Daarnaast is Tom een echte Willem II'er die de club goed kent en weet wat erbij komt kijken wanneer je uitkomt in de Eredivisie. De gesprekken voelden zeer goed aan en ik kijk uit naar de samenwerking. Er ligt een hoop werk in voorbereiding op het komende seizoen, dus ik ben verheugd dat Tom per direct aan de slag kan gaan", vult algemeen directeur Merijn Goris aan. 

Caluwé kwam in 1999 van KV Mechelen naar Willem II en na een korte uitleenperiode werd hij definitief overgenomen. Later speelde hij voor verschillende clubs, waaronder FC Utrecht, Al-Wakrah SC (Qatar), Sint-Truidense VV (België), AEK Larnaca (Cyprus) en Londerzeel SK (België). Na zijn spelerscarrière werkte hij als assistent en interim-trainer bij KV Mechelen. Hij werd uitgeroepen tot beste technisch directeur van België na het seizoen 2021-2022.

Lees meer:
0 reacties