Voormalig FC Utrecht-keeper stopt: "Een moeilijke beslissing"

Robbin Ruiter
Robbin Ruiter Foto: © Pro Shots

Robbin Ruiter hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Of misschien beter gezegd: zijn keepershandschoenen. De voormalig keeper van onder meer FC Utrecht zet een punt achter zijn carrière: "Een moeilijke beslissing."

De doelman zat sinds januari zonder club toen hij vertrok bij FC Nordsjælland. Bij de Denen stond hij amper een maand onder contract. Volgens de doelman waren er nog opties om zijn carrière door te zetten, maar waren deze niet aantrekkelijk genoeg.

"Ik heb een paar tegenslagen gehad, maar vooral hoogtepunten gekend en uiteindelijk is het een carrière geworden waar ik ontzettend trots op terugkijk", aldus de 37-jarige sluitpost.

Ruiter kende zijn glorietijden tussen de palen van FC Utrecht. Gedurende vier seizoenen was hij een vervelende sta-in-de-weg voor menig Eredivisie-spits. In die periode bouwde hij gestaag aan zijn carrière, die hem naar Engeland zou leiden. Bij Sunderland belandde hij in een ware soap, terug te zien in de serie Sunderland till I die. Na zijn terugkeer naar Nederland kwam de doelman nog uit voor meer PSV.

Lees meer:
0 reacties