Vitesse gaat bijna failliet: "Echt, we staan onder immense druk"

Een bal met het logo van Vitesse
Een bal met het logo van Vitesse Foto: © BSR Agency

Vitesse verkeert in zware financiële problemen. De rekening van de Arnhemse club is bijna helemaal leeg, zo bevestigt algemeen directeur Edwin Reijntjes aan De Gelderlander.

Momenteel heeft Vitesse nog maar voor anderhalve week geld. Daardoor dreigt een faillissementsaanvraag. Eerder deze week maakte de KNVB bekend de proflicentie van de club in te trekken. Vitesse zal woensdag of donderdag in beroep gaan. Daarna moet Vitesse binnen enkele weken de vergunning voor betaald voetbal weer binnen zien te krijgen.

Dat is echter niet het enige probleem in Arnhem. "Onze proflicentie is ingetrokken op meerdere gronden. Maar er zijn ontwikkelingen, die de goede kant opgaan. Er is met Guus Franke een partij die de club wil overnemen. Daarbij ligt er een akkoord tussen hem en Coley Parry, die echt weg moet bij Vitesse. Maar we moeten nog stappen zetten. Het is de vraag of we alles binnen de gestelde termijnen kunnen regelen. Daar wordt hard aan gewerkt", zegt Reijntjes tijdens een persmoment.

Het geld raakt dus wel op. "We hebben de salarissen voor deze maand nog kunnen betalen. Maar de druk op onze financiën neemt nu wel heel erg toe", kaart de directeur aan. Reijntjes is, samen met adviseur Paul van der Kraan, in gesprek met Franke over de liquiditeit op korte termijn. De Arnhemmers kunnen anders geen salarissen en overige rekeningen meer betalen. "Maar als het geld er niet is, dan wacht uiteindelijk een faillissementsaanvraag. Echt, we staan onder immense druk."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand