Visscher realistisch: "Van voetbal rondkomen is tijdelijk"

Amber Visscher
Amber Visscher Foto: © Pro Shots

Amber Visscher maakte afgelopen zomer de overstap van Saestum naar FC Utrecht. Ze combineert het voetballen in de Azerion Vrouwen Eredivisie met de studie Economics and Business Economics aan de UU.

"Ik heb een wat rustiger jaar op studie. Ik moet nog drie vakken halen, waar ik het hele jaar voor heb", vertelt Visscher in het Algemeen Dagblad. "Of een regulier studiejaar te doen zou zijn? Een aantal teamgenoten is dit jaar ook begonnen met studeren. Zij begonnen met twee vakken per blok, maar gaan nu ook naar één vak. Dan maar een jaartje langer over je studie doen."

Ook een master staat op de planning "Maar daar wacht ik nog even een jaartje mee. Volgend seizoen wil ik de focus dan wat meer op voetbal leggen, maar daarnaast nog wel werken. Om een beetje financiële vrijheid te hebben, is dat wel nodig", zegt ze. Waarom ze er toch voor kiest om een master te gaan doen? "Ik weet honderd procent zeker dat ik tijdens m'n carrière moet blijven werken. En als er een fase komt dat ik wel van voetbal kan leven, is dat tijdelijk. Dan wil ik wel een master gedaan hebben."

Visscher vindt haar drukke leven niet erg. "Anders had ik wel iets anders gedaan. Maar als je het omrekent naar uurloon, krijg je natuurlijk bijna niks. Dat is ook niet gek, want het moet voor de club rendabel blijven. Het verschil met de mannen is wel heel groot", weet ze. Op korte termijn verwacht ze niet dat ze kan leven van het voetbal: "Het vrouwenvoetbal is nog te weinig een verdienmodel. Als er een dag komt dat iedere speelster in Nederland ervan kan leven, vrees ik dat ik al gestopt ben", aldus de 21-jarige Visscher.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand