Viergever ziet verandering: "Groot verschil sinds paar maanden"

Nick Viergever
Nick Viergever Foto: © Pro Shots

Na de overwinning op Heracles vrijdagavond spreekt Nick Viergever na afloop vol lof over de transformatie die FC Utrecht heeft doorgemaakt.

"Wat vertrouwen met een team kan doen", zegt Viergever na afloop in gesprek met ESPN. "We hebben duidelijk de weg omhoog ingezet een paar maanden geleden. We zijn gretig en hongerig om door te pakken."

"Manier van druk zetten geeft ook energie als je veel ballen veroverd", legt hij uit. "We spelen continu op hun helft. Zij willen opbouwen, maar we pakken bijna alle ballen af. Dat geeft ook energie en zet je mentaal over de wedstrijd heen."

"We pushen elkaar", benadrukt Viergever. "We geven eigenlijk geen kansen weg. Alleen op het einde kregen zij nog een grote kans om de 1-1 te maken, maar daarvoor hebben ze geen kans gehad. Het stond als een huis. Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben."

"Er was zeker aan het begin van het seizoen los zand en dat is nu weg", constateert hij. "Het is een stuk duidelijker. We trainen elke dag en we willen elke dag beter worden. Ook de jongens die erin komen weten wat ze moeten doen. Het is allemaal echt een groot verschil met een paar maanden geleden."

Lees meer:
0 reacties