Viergever: "Volledig terecht dat wij hier een punt pakken"

Nick Viergever tegen PSV
Nick Viergever tegen PSV Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft zondagmiddag als eerste ploeg dit seizoen punten weten af te snoepen van PSV dit seizoen. Na afloop verscheen een tevreden aanvoerder Nick Viergever voor de camera's van ESPN.

"Het is gewoon een terecht punt denk ik", begint Viergever. "Ik denk dat we een heel strijdbaar Utrecht hebben gezien met de intentie om volle bak druk te zetten. Het eerste moment dat zij voor de goal komen ligt hij er meteen in maar we zijn door blijven gaan en blijven strijden, dat hebben we heel goed gedaan. We maakten terecht de gelijkmaker, waarna zij nog wel een dot van een kans kregen, maar ik denk dat wij heel strijdbaar bleven."

"We wilden over hun pressie heen spelen en het daar gevaarlijk maken", gaat de aanvoerder verder. "Zij hadden daar best wel moeite mee. Tweede helft zijn we in het zelfde tempo doorgegaan, waren we iets rustiger en kwamen we ook tot goed voetbal. We zitten in een proces waar we echt op hameren. Hoog druk zetten in een hoge intensiteit. In zo'n wedstrijd zie je dat dat echt nodig is en dat moeten we nu ook doorzetten in de andere wedstrijden."

Het te pakken record voor PSV was wel iets wat besproken was van tevoren bij Utrecht. "De trainer heeft het er wel over gehad. Het was een beetje de stelling of zij de achttiende overwinning op rij gingen pakken of dat wij onze ongeslagen reeks gingen behouden. Tuurlijk weet je af van het record, maar we hebben vooral gefocust op onszelf. Vandaag was een mooi voorbeeld dat we dit ook kunnen en hier moeten we mee door", besluit Viergever.

Lees meer:
0 reacties