Viergever over penaltymoment: "M'n tegenstander is gewoon te laat"

Het duel tussen Nick Viergever en Etienne Vaessen
Het duel tussen Nick Viergever en Etienne Vaessen Foto: © Pro Shots

De wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk was op zijn zachtst gezegd rommelig. Ook Nick Viergever ervaarde hoeveel er mis ging en baalde daar opzichtig van.

"Niet normaal rommelig. We lijden zoveel balverlies. De scheidsrechter floot de wedstrijd ook zo dood in het begin. Ook op het veld vroegen we ons af: wat is dit voor wedstrijd? Het lag zo vaak stil, doodzonde", zegt Viergever in gesprek met ESPN. "In de tweede helft kwam er iets meer voetbal in. We hadden ook iets meer controle. Maar de eerste helft waren we zo slordig aan de bal, we maakten zoveel foute keuzes."

Zelf vond Viergever nog dat zijn FC Utrecht een penalty had verdiend. "Ik kon het niet goed zien, maar ik denk dat m'n tegenstander gewoon te laat is. Bijzondere beslissing. Ik ben gelijk naar de scheidsrechter gelopen en ik heb gezegd: hij raakte me vol op mijn hoofd. Maar de scheids zei dat hij ook de bal raakte."

"Ik kon het zelf niet goed zien want het zat in een dode hoek voor mij. Maar het is zo bepalend voor een wedstrijd. We hebben nog via een plan B geprobeerd om iets te forceren, maar het was niet goed genoeg", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties