Viergever optimistisch: "Dan hebben we ook tegen hun een kans"

Nick Viergever
Nick Viergever Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht ontvangt aankomende zondag koploper PSV. De ploeg uit Eindhoven won tot nu toe alle zeventien Eredivisieduels en gaat daarmee ongeslagen aan kop. Utrecht-verdediger Nick Viergever kan zich wel voorstellen hoe de ploeg uit Eindhoven zich nu voelt.

In zijn tijd bij PSV won Viergever al eens dertien wedstrijden op rij. "Dat is voor een sporter geweldig om mee te maken", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Er is een al vrolijkheid in een selectie, je voelt allemaal vertrouwen en bij elke volgende tegenstander waartegen je moet spelen, denk je: ‘Die pakken we ook’. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat het anders gaat lopen voor ze. En als oud-PSV’er weet ik dat FC Utrecht-uit zeker niet de makkelijkste wedstrijd is voor ze. We kunnen een heel vervelende tegenstander voor ze zijn, zeker als ons publiek zich goed laat horen. Die steun van onze fans is echt een wapen ten opzichte van heel veel andere clubs in de eredivisie. Dat is in het verleden al veel vaker gebleken.”

Toch houdt de ploeg uit Utrecht er zich niet zoveel mee bezig. "Wij kijken naar onszelf. Wij moeten ervoor zorgen dat we onszelf overtreffen, dat we fysiek de strijd aangaan, dat we supergeconcentreerd zijn. Dan hebben we ook tegen de beste club van dit moment een kans. Daar geloven we echt in", besluit Viergever.

Lees meer:
0 reacties