Viergever: "Dit is onze kracht. Dit FC Utrecht wil ik zien"

Nick Viergever
Nick Viergever Foto: © Pro Shots

Nick Viergever is blij met de winst van zijn FC Utrecht op SC Heerenveen. Hij vond dat zijn ploeg een zeer goede wedstrijd speelde, tot aan de 88ste minuut: daarna scoorde SC Heerenveen nog twee keer.

"We speelden 88 minuten heel volwassen", reageerde aanvoerder Nick Viergever bij RTV Utrecht. "We hebben bij fases heel goed gespeeld hebben en echt gecontroleerd hebben. Het stond als een huis, het stond goed. Bij vlagen voetbalden we heel goed. Soms konden we er nog meer uithalen, vond ik zelf. We maakten goede goals, maar zoals ik zei: tot de 88e minuut."

Verdedigend ging er amper iets mis. "Het plan dat we hadden hebben we echt goed uitgevoerd. We groeien er steeds meer in, dat wij bepalen op het veld: hoe we tegenstanders aanpakken en hoe we willen spelen. Dit FC Utrecht wil ik zien. Er is overtuiging in de groep gekomen. Dat is nu de kracht van FC Utrecht. Aan de bal was het vandaag ook zeker voldoende, daar kunnen we tevreden op terugkijken."

"We geven uit het niets een goal weg, we winnen alle duels. Die goal valt dan, ook Barkas had dat niet verwacht. Dat is gemakzucht dat erin sluipt. 3-1, dan is er alsnog niks aan de hand. Dan gaat Boussaid de fout in, dat kan gebeuren. Dit geeft een smet op de wedstrijd. Maar we wilden hier winnen en dat hebben we gedaan en daar moeten we terug op kijken", besluit Viergever.

Lees meer:
0 reacties