Viergever: "Fans en wij moeten er een mooie wedstrijd van maken"

Zaterdag staan FC Utrecht en RKC Waalwijk tegenover elkaar in Utrecht. Om 16.30 uur gaat de bal rollen in een nagenoeg uitverkocht Stadion Galgenwaard. Nick Viergever blikt vooruit op het duel tussen de twee ploegen.

"Ik denk dat we vooral naar onszelf moeten kijken, wat wij op de mat willen brengen. We willen het wat langer volhouden", zegt Viergever in gesprek met FC Utrecht TV. "De sfeer is goed en dat moeten we vasthouden, want dat heeft ook met de resultaten te maken en met de dingen die we op het veld laten zien." Hij vervolgt: "Dat moeten we morgen ook laten terugkomen tegen RKC, met het publiek achter ons en dan vol voor de overwinning gaan. We hebben een goede trainingsweek gehad, dus dat is een voorbode voor de wedstrijd tegen RKC."

Eerder speelde FC Utrecht al tegen RKC voor de beker, die wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor de Utrechters. "Toen hadden we een hele goede eerste helft met een 3-0 voorsprong. Dat konden we de tweede helft niet doorzetten. RKC deed toen ook wat andere dingen, dus dat weten nu ook, dat ze meerdere dingen kunnen laten zien op het veld. Daar zijn we voor gewaarschuwd. We hebben de beelden gezien en daar moeten wij een goed FC Utrecht tegenover stellen."

De laatste thuiswedstrijd tegen RKC is zo goed als uitverkocht. "Dat kenmerkt de club. Het is eigenlijk het hele seizoen al zo, zowel uit als thuis. Ondanks dat we in het begin niet veel goede wedstrijden hebben gespeeld en we de punten niet haalden, bleven de fans er vol achterstaan. Dat kenmerkt hoe ze erin zitten. FC Utrecht fans blijven naar het stadion komen. De fans en wij op het veld moeten er een mooie wedstrijd van maken", aldus Viergever.

Lees meer:
0 reacties