Viergever baalt van veldkwaliteit: "Bal hobbelt alle kanten op"

Nick Viergever en Victor Jensen
Nick Viergever en Victor Jensen Foto: © Pro Shots

Bij een middelmatige wedstrijd op bezoek bij Almere City zaterdagavond, wist FC Utrecht een punt te behalen (1-1). Na afloop werd er veel gesproken over de erbarmelijke grasmat in het Yanmar Stadion, waaronder door aanvoerder Nick Viergever, die weinig positiefs te zeggen had over de kwaliteit van het veld.

“Ik weet niet of je het gezien hebt… In het begin lijkt het heel aardig, maar hier valt niet op te voetballen. De bal hobbelt alle kanten op. Dan heb je steeds net te veel tijd nodig”, verzucht de verdediger.

Vervolgens wordt ook in de studio van ESPN gesproken over het veld. Presentator Jan Joost van Gangelen trapt het spits af en spreekt van een ‘kloteveld’. “Niemand vindt het leuk om daar te voetballen”, vult tafelgast Sjoerd Mossou. “Het is natuurlijk ook geen Bernabéu. Het waait er en van het veld word je chagrijnig. Waarom zou Almere City ook een biljartlaken aanleggen? Het is ook geen knollenveld, als je het zo ziet.”

Kees Luijckx kan zich niet vinden in de woorden van Mossou: “Het is wel een knollenveld, hoor. Er rolt geen bal normaal”, zo stelt de oud-verdediger. Mossou erkent dat het veld van Almere City 'slecht' is, maar hij vermoedt dat de grasmat niet opzettelijk slecht wordt onderhouden door de club. Luijckx heeft echter zijn twijfels: "Ik sluit het niet uit..."

Ali Boussaboun gelooft dat de slechte kwaliteit van het veld in het voordeel is van Almere City. "Als er een biljartlaken ligt, zal het in hun nadeel werken.” denkt de oud-spits. “Of ze het veld bewust slecht houden? Dat zou kunnen. En als dat zo is, dan is dat heel slim. Almere heeft er geen last van, maar hier kun je gewoon geen positiespel op spelen”, aldus Boussaboun.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand