Vier Willem II-fans gestraft na bekogelen FC Utrecht-supporters

Uitvak van FC Utrecht bij Willem II
Uitvak van FC Utrecht bij Willem II Foto: © Pro Shots

Op 15 mei 2022 degradeerde Willem II naar de Keuken Kampioen Divisie na een verloren wedstrijd tegen FC Utrecht. Supporters van Willem II bekogelden FC Utrecht-fans. Ontkennen dat de vier Willem II-supporters letterlijk alles wat ze konden vinden gooiden gaat niet lukken, want het viertal is op camerabeelden vastgelegd.

"Mijn ex woont in Utrecht. Als ze me herkennen, dan ben ik de lul", zegt Bjorn, een van de supporters bij het Brabants Dagblad. Jan, een andere supporter, herinnert zich niks van het incident. "Ik had die ochtend gezeik thuis en veel te veel gezopen. Ik herkende mezelf op de foto met een pvc-buis in mijn hand. De kinderen zagen dat filmpje ook voorbijkomen. Mijn vriendin was heel boos. Ze is een week uit huis gegaan."

Bram (26) hoopt nog weleens bij Willem II naar een wedstrijd te kunnen. "Ik wil geen seizoenkaart meer. Ik heb inmiddels andere levensverrijkende activiteiten gevonden", antwoordde hij. Officier van justitie Tax gaf boetes variërend van 800 tot 1900 euro boete. Dat vond ze genoeg. "Openlijk geweld is een ernstig feit. De sfeer is wel verpest en mensen worden angstig", zegt ze als inleiding. De strafeis verder: 120 uur taakstraf waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer:
0 reacties