VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht verpulvert Bayer Leverkusen

Kerkop 61028126aba28
Kerkop 61028126aba28 Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht heeft woensdagavond een ware monsterzege geboekt op Bayer Leverkusen. De ploeg van René Hake was met 1-5 (!) te sterk voor de Duitse club.

Hoewel er veel goals gescoord werden, hielden in de eerste helft beide keepers hun doel schoon. Er waren een aantal kansen over en weer, maar die werden niet verzilverd.

Vlak na rust kwam Bayer Leverkusen via nota bene Mitchell Bakker op voorsprong. Het was echter daarna helemaal de wedstrijd van FC Utrecht. Gyrano Kerk scoorde twee goals. Dat leek de eindstand te worden, maar beide clubs plakte er nog een helft aan. Invaller Remco Balk maakte de 1-3 en de Spaanse spits Adrian Dalmau verzilverde twee penalty's.

Opstelling FC Utrecht: Oelschlägel (77. De Keijzer); Ter Avest (77. Mokono), St. Jago (77. Van der Maarel, 123. Mukeh), Janssen (77. Benamar), Warmerdam (77. Mamengi, 123. Van der Kust); Maher (77. Van den Berg), Timber (60. Van Overeem), Ramselaar (77. Gustafson, 123. Mallahi); Kerk (77. Sylla), Douvikas (77. Dalmau), Boussaid (77. Balk)