VIDEO | Microfoon pikt gescheld Helbling op bij bizarre penalty

Linda Helbling
Linda Helbling Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard Vrouwen was zondag veel te sterk voor FC Utrecht Vrouwen (0-6). De laatste twee goals vielen uit strafschoppen, waarbij de laatste wel heel erg makkelijk gegeven werd. Marthe Munsterman had licht contact met Jarne Teulings, maar van een overtreding leek toch echt geen sprake.

Toch werd er een penalty gegeven. "Het is echt ongelooflijk. Munsterman doet het niet heel handig, maar nee, dit is geen strafschop", was het oordeel van ESPN-commentator Mark van Rijswijk. De microfoons pikten ook de zeer duidelijke mening van Linda Helbling, coach van FC Utrecht Vrouwen, op.

Zij stond tierend langs de zijlijn. "Ze glijdt uit! Je (…) hier toch verdomme niet voor niks, of wel? Je ziet het toch?!". Daarna richtte Helbling zich tot de vierde official: "Hey scheids, hey scheids!"

"Rustig aan, mevrouw, niet doen", antwoordde een man, mogelijk de vierde official. "Niet doen?! Flikker toch op, je ziet het toch?!", reageerde Helbling. "Scheidsrechter, hij ziet het gewoon! De vierde man ziet het gewoon! Jullie zijn toch een team? Flikker toch op man. Hij staat hier gewoon naast me en weet dat het zo is."

Lees meer:
0 reacties