VIDEO: FC Utrecht-hooligan legt uit: "Ook jongens met messen"

Billy Johnstone staat vooraan om klappen uit te delen bij FC Utrecht. Hij leert moorden, martelen en ga zo maar door. Maar inmiddels heeft de aanhanger van FC Utrecht zijn leven gebeterd.

Billy Johnstone groeide op in Zuilen. Al snel leert hij inbeken, blowen en gebruikt hij drugs. Al vanaf zijn twaalfde. Later komt hij als fan bij FC Utrecht terecht. "Als Ajax kwam dan braken we de hekken doormidden, renden we naar beneden en braken er gigantische vechtpartijen uit", vertelt Johnstone zelf bij de EO.

Hoe ging zo'n vechtpartij er aan toe? "Ik gebruikte meestal mijn vuist, maar ook wel eens mijn riem. En als er iets voorhanden was om te gooien gebruikte ik dat ook wel. We hadden ook jongens met messen. Het gaf mij, met m'n vrienden, geluk van binnen", vervolgt hij. 

Billy krijgt vervolgens een droom, daardoor weet hij 'zeker dat Jezus bestaat'. Stoppen met drugs lukte echter niet. Maar nadat hij gedoopt is, verandert alles. In één keer stopt de hooligan met z'n vechtpartijen, roken en drugs. 

Lees meer:
0 reacties