Verweij: "Ajax heeft achttiende gestaan, maar FC Utrecht ook"

FC Utrecht - Sparta Rotterdam
FC Utrecht - Sparta Rotterdam Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen en Mike Verweij pleiten voor ingrijpende veranderingen in het Nederlands voetbal, hoewel hun visies verschillen. In de podcast Kick-Off bespreken de Telegraaf-journalisten de recente play-off duels, waarbij FC Utrecht en Go Ahead Eagles zich plaatsten voor de finale op zondag.

Driessen zou de play-offs echter in een ander jasje gegoten zien worden. "Ik zou juist zoveel mogelijk wedstrijd willen zien, van mij mogen ze ook een poultje maken. Waarom nu stoppen? Negen van de tien spelers gaan toch niet naar het EK. Het is amusementsindustrie, we willen vermaakt worden. Meer wedstrijden!" Verweij levert wel gelijk een sterk tegenargument: "Voor hetzelfde geld was Ajax de play-offs ingegaan, dan had je Brobbey en Bergwijn niet."

Los van de play-offs discussie heeft FC Utrecht zijn strepen verdient bij beide heren. "Het is wel ontzettend knap wat Ron Jans bij FC Utrecht heeft gedaan. Ajax heeft achttiende gestaan, maar FC Utrecht ook." Driessen vindt niet dat we daar complimenten voor moeten uitdelen. "Het is natuurlijk ook een blamage dat FC Utrecht daar stond. Als je ziet wat zij elk jaar investeert en wat er binnenkomt. De achterstand viel ook wel mee."

Lees meer:
0 reacties