Verrips van voetballer tot vuilnisman: "Hij scoorde nooit tegen mij"

Stadion Galgenwaard
Stadion Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Herman Verrips speelde namens FC Utrecht in Bernabéu tegen Real Madrid. Aanvallers als Marco van Basten, Romário en Dennis Bergkamp waren zijn directe tegenstander. Na zijn carrière als voetballer, werd hij vuilnisman.

Op een foto is hij te zien met Van Basten. ‘Dat was best een moeilijke tegenstander. Hij heeft nooit tegen me weten te scoren", zegt hij tegen Voetbal International. Verrips speelde in Jong Oranje ook met Van Basten samen en ook Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Ronald Koeman. "Zij hebben natuurlijk veel meer geld verdiend. Terecht ook, want ze waren ook vijf klassen beter dan ik."

Hij hield best wat centjes over aan zijn carrière, maar het leven als vuilnisman schrok hem niet af. Eerst was dat apart. "Er zaten hier ook heel veel supporters, dus ik werd veel herkend. Maar ik heb me altijd respectvol en sober opgesteld. Ik had zoiets van: Jongens, jullie moeten het mij hier leren."

Verrips is nu een rustige burger en zijn verleden ligt achter hem. "Ik heb hard moeten werken voor mijn centen. Heb niet lopen stelen." Te groot voor de vuilniswagen voelde hij zich nooit. "Weet je? Ik heb het privilege gehad om profvoetballer te zijn, maar daarna moest ik gewoon weer aan de bak."

Lees meer:
0 reacties