Verrips: "Als ze het record breken moeten ze ook Europa in gaan"

Met de overwinning afgelopen weekend op Fortuna Sittard werd het clubrecord van meeste wedstrijden ongeslagen op rij door het FC Utrecht van Ron Jans geëvenaard. Herman Verrips, die sterkhouder in de verdediging was tijdens het neerzetten van dit record in 1991, reageert bij FC Utrecht TV op de huidige reeks.

"In de eerste zeven wedstrijden van dat seizoen haalden we vier punten", begint Verrips. "Onze trainer toen Cees Loffeld werd ontslagen en toen kregen we Ab Fafié. De rest is geschiedenis. Die heeft de vinger op de juiste plek gelegd en de discipline aangehaald."

We hadden toen een selectie van veel Utrecht-spelers, er waren maar vier jongens gehaald", gaat Verrips verder. "Uiteindelijk ging het hier wel leven met Fafié, en werd elke keer zelfs gejuicht als je naam in het stadion werd omgeroepen. Dat hadden we ook nog nooit meegemaakt. We hebben in dat seizoen verder in 27 wedstrijden 38 punten gehaald waardoor we binnen 27 wedstrijden van de laatste plek naar de vierde plek zijn gestegen. Dat was echt wel een goed resultaat."

Dan haalt Verrips de huidige reeks die FC Utrecht heeft neergezet aan. "Het enige verschil is dat zij negen keer gelijkgespeeld hebben en wij negen keer gewonnen en vier keer gelijk. Als je de punten dan gaat optellen hebben wij een punt meer gescoord, ondanks het twee-puntensysteem toentertijd. Ik denk dat onze serie daarom iets interessanter is."

"Ze mogen van mij het record breken", gaat hij verder. "Het is mooi dat wij het gerealiseerd hebben en dat we Europees voetbal hebben gehaald. Een record zegt pas iets als je er ook wat mee wint. Ze mogen het record breken, maar dan moeten ze ook Europees voetbal halen. Anders is het onnodig."

Lees meer:
0 reacties