Verbeek: "FC Utrecht blinkt niet uit in het halen van juiste spelers"

Gertjan Verbeek is niet onder de indruk van de samenstelling van de selectie van FC Utrecht. De oud-coach is duidelijk als bij VoetbalTijd wordt gesteld dat de selectie bij elkaar geraapt is. "Daar ben ik het mee eens."

Kijkend naar het verloop van het seizoen, dan denkt Verbeek dat Utrecht en de nummer acht het sowieso niet gaan redden in de play-offs. Hij acht Sparta en FC Twente daar te sterk voor. "Wie er verder nog bijkomt, of het nou SC Heerenveen of RKC Waalwijk wordt, die zijn zo instabiel, die hebben ook niet het recht om Europees voetbal te spelen. Sparta en Twente hebben het meest recht en zijn de beste vertegenwoordigers in Europa", vertelt Verbeek die in het verleden actief was als coach van FC Twente.

Maar ook Utrecht ziet hij niet als echte kanshebber voor de winst van de play-offs. Bij de club uit de Domstad kraakt hij het transferbeleid. Volgens hem is dat niet divers genoeg. "Utrecht blinkt niet echt uit in het halen van de juiste spelers. Ze halen heel vaak dezelfde types. Daarnaast is Sparta aan een geweldig seizoen bezig, er zit veel vertrouwen in die ploeg. Ze blijven altijd hun eigen spel spelen. Dat geldt ook voor Twente"

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand