Verbeek hard over FC Utrecht: "Eigenaar vult steeds tekorten aan"

Gertjan Verbeek als trainer van Almere City FC
Gertjan Verbeek als trainer van Almere City FC Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft afgelopen weekend weer niet weten te winnen (2-2). ESPN-analist Gertjan Verbeek denkt te weten waarom de Domstedelingen zo dramatisch presteren. Het probleem is volgens hem breder dan alleen de spelers op het veld.

Verbeek vindt namelijk dat de selectie veel te groot is. Bij het Eindhovens Dagblad geeft hij aan: "Prima hoor, dat je Nick Viergever hebt. En Zakaria Labyad. En Bart Ramselaar. Alleen: wat moet je met al die spelers als er zoveel concurrentie is in een groep, dat ze toch niet aan bod komen?"

FC Utrecht dient even goed in de spiegel kijken. Verbeek is van mening dat zij alle ellende aan hun eigen beleid te wijten hebben. "Zoveel van die ‘grote namen’ halen kan alleen maar omdat er een clubeigenaar is die na het seizoen steeds weer de tekorten aanvult. Het heeft niets met creatieve beleidsvoering te maken, het is halen om het halen. Dan moet je er niet gek van opkijken dat je staat waar je nu staat. Geld hebben, heeft vaak luiheid - en daarmee ondermaatse prestaties- tot gevolg. Utrecht is er een voorbeeld van."

Lees meer:
0 reacties