Venema: "Het leukst vond ik het in het eerste van FC Utrecht"

Nick Venema bij VVV-Venlo
Nick Venema bij VVV-Venlo Foto: © BSR Agency

Nick Venema tekende vorige zomer een contract bij het Franse Valenciennes FC, dat uitkomt in de Ligue 2. Het leven in Frankrijk bevalt hem goed.

"De eerste weken was het wel een beetje wennen. Het Frans maakte het in het begin lastig, maar na een paar maanden begrijp ik de taal iets beter en heb ik ook Franse les", vertelt de 24-jarige voormalig speler van FC Utrecht in De Contractspeler van VVCS.

Coach Jorge Maciel ging in eerste instantie voor een 5-4-1-systeem. "Heel verdedigend. De eerste wedstrijd speelde ik in de basis. Daarna meer als invaller, waardoor ik wel in alle wedstrijden minuten heb gemaakt. Als spits en soms als buitenste middenvelder. Tot de coach overschakelde op het meer offensieve 4-3-3. waardoor ik regelmatig in de basis stond", geeft Venema aan.

Volgens de aanvaller is het voetbal in de Ligue 2 niet te vergelijken met Nederland. "Het niveau is heel anders. Het is hier heel fysiek. Veel meters maken. Veel duels uitvechten. In dat opzicht is het een hoger niveau. De club valt totaal niet te vergelijken met een club in Nederland. De Franse cultuur is heel anders dan in Nederland. Het is allemaal veel relaxter. Het wordt hier veel meer losgelaten."

Venema speelde eerder jarenlang voor FC Utrecht. Hij werd verhuurd aan Almere City, NAC Breda en VVV-Venlo, dat hem in de zomer van 2022 definitief overnam. Een jaar later verkaste hij dus naar Frankrijk. "Ik vond het een fantastische uitdaging om naar het buitenland te gaan. Ik was helemaal blij dat ik deze transfer kon maken. Naar een grote competitie in een groot voetballand. En Valenciennes is bezig met een groot project en dat spreekt me erg aan."

Terugkijkend op de afgelopen jaren, heeft de spits vooral genoten van zijn periode in Venlo. "In principe heb ik het overal naar mijn zin gehad. Het leukst vond ik het in het eerste van FC Utrecht. Daar speelde ik Eredivisie en dat is uiteindelijk het niveau waarop ik wil spelen. Qua clubs aan wie ik verhuurd ben vond ik VVV het leukst."

Lees meer:
0 reacties