"Velen denken dan dat al het geld direct weer uitgegeven kan worden"

Tasos Douvikas
Tasos Douvikas Foto: © Pro Shots

FC Utrecht verkocht Tasos Douvikas voor een recordbedrag aan Celta de Vigo. Thijs van Es is vol lof over de topscorer van afgelopen seizoen.

"De ‘man with a mission’ is een voorbeeld voor talentvolle spelers, die hun dromen kunnen najagen bij FC Utrecht, net als Tasos heeft gedaan", schrijft de algemeen directeur op de website van FC Utrecht. "Voor de club en iedereen rondom de club een moment van trots, dat werd nogmaals bekrachtigd door het mooie afscheid dat Tasos zondag kreeg van een goedgevuld Stadion Galgenwaard."

Van Es gaat verder: "Ook letterlijk was Tasos van waarde, in de vorm van geldwaarde. De grootste transfersom in de historie van onze club, maar ook een belangrijke verkoop, zodat we onze ambities kunnen verwezenlijken. Velen denken dan dat al het geld direct weer uitgegeven kan worden, maar dat is niet het geval."

"Je hebt namelijk te maken met meerdere termijnen en andere afspraken die je maakt over transfers, waardoor we ook op (middellange) termijn nog voordeel hebben van deze transfer", legt hij uit. "Des te knapper is het dus, dat we ieder seizoen weer dat target weten te halen. Daarom kan onze club door blijven bouwen."

Lees meer:
0 reacties