Vasilis Barkas: "Hij is voor mij meer een vriend dan een trainer"

Haral Wapenaar is de keeperstrainer van FC Utrecht. Die taak voert hij met bijna net zoveel passie uit als tijdens zijn tijd als keeper op de velden van de Eredivisie.

"Hij eist heel veel van ze. Ik denk dat hij wel in de trainingsvormen met dezelfde energie en mentaliteit bezig is als aan het begin. Wij wil nog steeds heel graag wedstrijden winnen, alleen kan hij dat nu niet meer zelf doen. Hij moet ervoor zorgen dat de keepers daar klaar voor zijn", zegt Jordy Zuidam via de clubkanalen.

Alje Schut ziet een interessant verschil tussen de persoon en de sporter Wapenaar: "Als het niet voetbalgerelateerd is, dan is Harald een heel rustig en aimabel persoon. Je kan een fantastische tijd met hem hebben en hij is echt ontspannen. Op het veld zie je die winnaarsmentaliteit en die vechtlust."

Vasilis Barkas is tevreden over zijn keeperstrainer. "Hij voelt meer als een vriend voor mij aan dan als een coach. Vanaf het eerste moment hadden we een goede connectie. We weten wat we van elkaar nodig hebben. Hij weet wat ik wil en we hebben dezelfde filosofie op voetbal en dat is lastig om in iemand te vinden. Dat heeft mij echt geholpen om deze club beter te begrijpen."

Lees meer:
0 reacties