Van Wonderen trekt conclusie: "Horen niet thuis in de play-offs"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen is niet te spreken over het spel van SC Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (2-3). Dat vertelde de oefenmeester in gesprek met ESPN.

De coach geeft aan dat het een teleurstellende avond was voor de Friezen. “Ik vond ons als eerste niet goed en fris genoeg, al vond ik het verschil niet zo groot. Met 0-2 achter probeer je ze dan onder druk te zetten, maar dan komt de rode kaart en is de wedstrijd klaar. Dan is het in alle opzichten een vervelende avond.”

Sam Lammers, die een verleden heeft bij SC Heerenveen, scoorde twee keer tegen zijn oude club. Van Wonderen vindt dat zijn ploeg het niet goed deed bij die goals. “We letten niet op, er staan mensen vrij die niet vrij mogen staan. We gaan dit terugkijken en bespreken, zoals altijd. Dit seizoen is te wisselvallig, we krijgen goals tegen waarvan we ons afvragen hoe het mogelijk is. Dan horen we ook niet thuis in de play-offs, als je dat niet beter doet.”

Verder speelde Osame Sahraoui ook geen goede wedstrijd. Hij had van tevoren aangegeven dat hij niet pijnvrij speelde. De Heerenveen-coach geeft aan dat het misschien beter was om hem in de rust te wisselen. “Die verantwoordelijkheid leg je bij de speler. Zijn knie werd stijf toen hij er een tik op had gehad. Hij gaf in de rust aan dat het lastig ging worden, maar ik vroeg hem om eraan te beginnen. Een speler als hij wil je zolang mogelijk op het veld laten staan. Als hij aangeeft dat het echt niet gaat, dan haal je hem eraf”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand