Van 't Schip: "Ik denk dat Lammers geen makkelijke middag had"

John van 't Schip langs de lijn bij Ajax
John van 't Schip langs de lijn bij Ajax Foto: © BSR Agency

John van 't Schip is te spreken over het spel van Ajax tegen FC Utrecht. In de Johan Cruijff ArenA won de thuisploeg met 2-0, terwijl er vrij weinig kansen werden weggegeven.

"We waren wel op zoek naar de overwinning", lacht Van 't Schip voor de camera van ESPN. "We hebben heel gedisciplineerd gespeeld en met een goede focus. Complimenten aan de jongens voor hoe ze het hebben uitgevoerd. Ondanks dat er een vrije dag tussen zat, hebben we laten zien dat we zo kunnen spelen."

Hij vervolgt: "Tegen AZ vond ik dat ook, alleen toen kwam je snel achter en had je een lastige pot in Noorwegen in de benen. Vandaag hadden we tijdens de eerste helft de controle. Het gaat misschien allemaal wat langzamer, maar dat is ook inherent aan de opstelling", denkt de trainer.

Van 't Schip gaat vervolgens in op het systeem van Ajax. "We hebben anders gespeeld met Bergwijn en Berghuis erbij. Nu spelen we met wingbacks, al blijft het middenveld in principe hetzelfde. In de opbouw hebben we wat meer tijd nodig om er doorheen te komen en ik denk dat we dat goed deden. Utrecht wilde hoog drukzetten, maar we bleven rustig aan de bal en kwamen er een aantal keer goed uit. In de volgende fase gebeurt er misschien minder dan voorheen, maar we geven ook minder weg."

Over basisdebutant Ahmetcan Kaplan was de oefenmeester te spreken. "Hij deed het heel goed. Hij was rustig aan de bal en bleef het overzicht bewaren. In de duels is hij stug, ik denk dat Lammers geen makkelijke middag had. Het is goed om te zien dat hij zich na zo'n zware blessure zo laat zien. Het is voor ons weer een speler erbij."

Lees meer:
0 reacties