Van Seumeren ontevreden: "Ik vind dat het eigenlijk te lang duurt"

Frans van Seumeren
Frans van Seumeren Foto: © Pro Shots

Frans van Seumeren, de eigenaar van FC Utrecht, vindt dat het te lang duurt voordat zijn club constant tot de top vijf van Nederland behoort. Hij stak al minstens 40 miljoen euro in de club om deze status te bereiken, maar moet voorlopig genoegen nemen met een plek buiten de top vijf.

"We staan nog steeds zevende", stelt Van Seumeren droogjes vast bij de NOS. "Maar ik denk dat er een goede spirit in het elftal zit. Er wordt leuk gevoetbald, zij het dat het nog wisselvallig is. We zijn een beetje gestagneerd, vind ik. Vorig seizoen zijn we zevende geworden, maar de zes jaar daarvoor zijn we altijd in de topzes geëindigd. Ik vind dat het eigenlijk te lang duurt voordat we met Utrecht in die topvijf belanden. Want dat is toch uiteindelijk de droom van de club. En van de supporters. Utrecht is de vierde stad van Nederland; die plek moeten we innemen."

FC Utrecht staat vrijdagavond tegenover Sparta. De club uit Rotterdam heeft een veel lagere begroting dan FC Utrecht maar staat er op de boven. "Sparta doet het goed", erkent Van Seumeren. "Maar er is altijd wel een ploeg die er zo plotseling doorheen schiet. Ik weet niet of Sparta in de lengte der jaren een positie in de topzes gaat innemen. Ik denk dat wij dat wel gaan doen."

FC Twente lijkt nu te zijn afgehaakt in de titelstrijd, maar staan ook boven FC Utrecht. "Inderdaad. Twente is teruggekomen vanuit degradatie. Heel knap. Twente is natuurlijk een grote club, met 30.000 toeschouwers. Maar ik had niet verwacht dat ze zo gauw een concurrent van ons zouden worden."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Utrecht
18:45
Almere City
vr
6/10
FC Volendam
20:00
FC Utrecht
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
za
28/10
Fortuna Sittard
21:00
FC Utrecht
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
18 Almere City 6 -14 1
Bekijk de hele stand