Van Seumeren denkt niet aan vertrek Hake: "Vertrouwen in René"

Frans van Seumeren heeft zijn vertrouwen in FC Utrecht-trainer René Hake uitgesproken. De grootaandeelhouder van de Domstedelingen laat weten dat de directie, aandeelhouders, RVC én spelersgroep achter de vijftigjarige oefenmeester blijven staan.

"René heeft een contract tot het einde van het jaar en dat respecteren we", zegt Van Seumeren in gesprek met Voetbal International. "Natuurlijk is er na het laatste duel van dit jaar overleg geweest. Maar dat doen we eigenlijk altijd. Ik heb vertrouwen in de aanpak van René. Met mij de andere aandeelhouders, RVC, spelersraad én directie."

De druk op Hake nam de laatste weken toe. "De resultaten vallen de laatste weken tegen maar we moeten ook niet vergeten wat we het afgelopen jaar hebben neergezet. We hebben het in fases best goed gedaan in 2021. Maar we willen alleen altijd meer", aldus Van Seumeren, die wel meer verwacht van FC Utrecht.

"We gaan met elkaar door tot het einde van het seizoen."

"Het moet ook gewoon beter", vertelt Van Seumeren eerlijk. "Wij hebben als doelstelling om het beter te doen dan vorig jaar. Toen eindigden we als zesde. We hebben als club deze zomer nieuwe spelers gehaald én geïnvesteerd in de middelen. Iedereen is het erover eens dat er een goede selectie staat."

Van Seumeren is niet tevreden. "Het moet beter", vervolgt de grootaandeelhouder. "Dan hebben we in de gesprekken met René en de spelers laten weten. In die gesprekken voelde ik de drive, zowel bij René als de spelersgroep. We moeten nu met z'n allen achter de club gaan staan. Dan is er nog heel veel moois mogelijk dit seizoen."

Het contract van Hake loopt aan het einde van het seizoen af. "We gaan met elkaar door tot het einde van het seizoen. Daar hebben we alle vertrouwen in. Hij heeft toch gewoon een contract? Dan gaan we in de zomer wel opnieuw evalueren. Soms moeten we ook een beetje wegblijven bij de emotie. Ik heb er alle vertrouwen in."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand