Van Schaik over van Seumeren: "Dan stonden we weer neus tegen neus"

Wilco van Schaik
Wilco van Schaik Foto: © Pro Shots

Wilco van Schaik was van 2011 tot en met 2017 algemeen directeur van FC Utrecht. Inmiddels is Van Schaik de algemeen directeur van NEC, de club die het vrijdagavond in Stadion Galgenwaard opneemt tegen FC Utrecht. De oud-directeur van de Domstedelingen blikt terug op zijn periode in Utrecht.

"Ik begon bij FC Utrecht in een periode dat iedereen wegliep, met een goede selectie hadden ze daar heel teleurstellend Europees voetbal gemist", zegt Van Schaik tegen de NOS. "Dat hebben we daarna met echte clubjongens door hard te werken en met veel betrokkenheid van iedereen weer opgebouwd." Een grote slag maakte Van Schaik met het binnenhalen van trainer Erik ten Hag, maar die had tijd nodig. "Daarna was Erik top. De beste trainer die ik heb meegemaakt. Echt, de allerbeste."

Van Schaik vervolgt: "In de Utrechtse jaren ging het ook niet altijd even makkelijk. Ik ben vaak bij Frans van Seumeren in Harmelen geweest hoor, tot diep in de nacht. Dan stonden we op een gegeven moment weer neus tegen neus. En een fles wijn later zei hij: 'En morgen gaan we godverdomme samen weer keihard aan de slag.' Kijk, dat is vertrouwen."

Van Schaik heeft er geen seconde spijt van gehad dat hij koos voor een baan in het betaald voetbal. "Ik verheug me erop ze straks allemaal weer eens te zien. En ik ben vooral FC Utrecht en Frans in het bijzonder heel erg dankbaar voor de kans zij mij geboden hebben, om te worden tot wie ik nu ben in dit vak."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
FC Utrecht -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Utrecht -
-
AZ -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Sparta Rotterdam -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
9 FC Utrecht 7 -1 9
10 Excelsior 7 -8 9
11 NEC 7 2 8
Bekijk de hele stand